Teçhizat Kontrolleri ve Testlerini İçeren Montaj Kontrol Listesi

Armanın, yelkenlerin, ayakta duran ve çalışan armaların güvenlik açısından kontrol edilmesi, donatmakla bitmez. Güvenli yelken, sezon boyu süren bir sorundur.


Sigortacılar teçhizatlar Su deposu temizliği   olduğunda farklılık gösterir. Bazıları donanımın 10 yıl sonra değiştirilmesi gerektiğini söylerken, diğerleri beş yıl sonra bir inceleme yapılmasını istiyor. Çoğu teçhizatın geçmişi veya servis kayıtları yoktur. Bütün bunlar size teçhizatınızın bilinmeyen bir miktar olduğunu söylüyor.


Cenova arabaları


Cenova arabalarının %10'u sezonlar arasında arıza yapabilir. Bazı markalar parçalanmaya eğilimli olduğundan yarıklı pimleri ve başsız vidaları kontrol edin. Aracın piston durdurma veya çekme sistemi yük altında arızalanırsa, araç kıç bloğunu devirebilir ve bir anda her yerde rulmanlarınız olur ve işe yaramaz bir arabanız olur. Cenova palet cıvatalarını ve uç bloklarını kontrol edin.


Örtü terminalleri


Her şeyin iyi durumda bölünmüş pimlerle (çatal pimlerde ve şişe vidalarında) veya kontra somunlarla sabitlendiğini kontrol edin. Örtü kapaklarını düzenli olarak kaldırın ve tuzu ve kiri temizleyin. Bakım sırasında, çatal pimleri dönerken yer varsa aşınmayı ve çalışmayı sınırlamak için çatal pim yarık pimlerinin içine paslanmaz çelik rondelalar ekleyin.


Üst ve alt terminallerdeki tüm örtüleri ve destekleri kontrol edin


yayıcı uçlarda olduğu gibi. Büküm bulunan herhangi bir yeri değiştirin. Bir örtüde bükülme tespit edilirse, hem örtüyü hem de karşı örtüyü değiştirin. Bir kalıbın boynundaki pas renkli birikintiler, tellerden birinin bükülmeden ve safsızlıkların terminale akıp oksitlenmeden önce düzgün bir şekilde cilalanmadığını gösterebilir. Scotchbrite temizleyin ve tekrar kontrol edin. Örtü tabanlarına çözgü bağlamak, arma vidalarını ve geçiş düğmelerini deforme eder ve zayıflatır.


Tek sarmal sargılı terminalleriniz varsa (terminalde karşıt flaş hatlarını arayın) ve bir iplikçik gittiyse, muhtemelen karşı iplikçik de gitmiştir.


Ana sayfa donanımı


Tüm ana levha ve kopça bloklarında hasar veya bozulma olup olmadığını kontrol edin, yarıklı pimlerin yerinde ve bantlanmış olduğundan ve prangaların sıkı ve sıkı olduğundan emin olun. Tüm ana sac ray cıvatalarının ve uç bloklarının sağlam olup olmadığını kontrol edin... ana sac araba, bir darbeyle kavança atarken ve rayın ucunu parçalayarak gezgin engelleyiciyi etkisiz hale getirebilir.




Makale Kaynağı: http://EzineArticles.com/1565701

Comments

Popular posts from this blog

Scam Free Work At Home Jobs Revealed

Bataleon Snowboards: Pioneering Innovation in Snowboard Design

The Western Jacket: A Timeless Icon of Style and Functionality